Werkbezoek Minister van Cultuur

31 maart 2018

In Schunck* ontvingen alle partners van de Stedelijke Cultuurregio Zuid de Minister van Cultuur Ingrid van Engelshoven. 

Servé Hermans van Toneelgroep Maastricht sprak de Minister toe: ”Daarop boog de dienaar van de koning deemoedig haar hoofd, zag dat het goed was, en beloofde het Zuiden zijn gang te laten gaan.

”Daarop boog de dienaar van de koning deemoedig haar hoofd, zag dat het goed was, en beloofde het Zuiden zijn gang te laten gaan. Want dat Zuiden kijkt niet uit over de zee, of het einde van het land, maar over de rest van Europa. Over internationale steden, vele malen groter dan de stad van de koning. Over mensen met andere gedachten, gevoelens en verhalen. En dat allemaal vanuit een rijk gevulde grond, waar een miljoen mensen zich onlosmakelijk mee verbonden voelen. Excellentie; wie de hoogte in wil, wie wil kunnen zien wat de wereld te bieden heeft, durft dat alleen als hij weet dat er beneden, ver onder zijn voeten, een vertrouwd stukje grond ligt, waar hij altijd weer veilig op kan landen.”

Wethouder Bert Jongen bood van Engelshoven een overgangsrapport aan (zie bijlage). Dit rapport geeft weer welk proces de steden en provincie Limburg met het culturele veld en haar partners hebben doorlopen. Op korte termijn zal duidelijk worden hoe de Stedelijke Cultuurregio Zuid het proces gaat inrichten om voor 1 november 2018 haar profiel bij de Minister neer te leggen. Tevens werd de film gepresenteerd over de vorderingen van de Stedelijke Cultuurregio Zuid.