Proeftuin ‘Ruimte voor Makers’: WijkZone

17 juni 2020

Met de proeftuin ‘Ruimte voor Makers’ wil de Stedelijke cultuurregio Zuid nieuwe makers in staat stellen nieuw publiek te bereiken op ongebruikelijke plekken. Als onderdeel van deze proeftuin werd de eerste editie van WijkZone mogelijk gemaakt door de gemeente Sittard-Geleen. Ook Provincie Limburg en de gemeenten Heerlen en Maastricht ondersteunden het project.

Meer lezen

Aanbiedingsbrief proeftuinen

1 maart 2019

Op donderdag 28 februari hebben de steden Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen en de Provincie Limburg namens de Stedelijke Cultuurregio Zuid twee proeftuinen ingediend bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Meer lezen

Löss, wat hier leeft, wat hier raakt. Wat hier kleeft, wat hier maakt!

Profielplan Stedelijke cultuurregio Zuid

De Stedelijke Cultuurregio Zuid wordt van oudsher gekenmerkt door de vele invloeden van buitenaf. Het romeinse verleden van Heerlen, de franse en spaanse invloeden in Maastricht en de rijke culturele inbreng van de vele gastarbeiders in de mijnstreek hebben de Stedelijke Cultuurregio Zuid (SCRZ) gevormd tot een veelzijdige regio waarin cultuur op vele wijzen wordt beleefd.

Meer lezen

Derde werkconferentie SCRZ

27 februari 2018

Op maandag 26 februari organiseerden de steden Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen samen met de Provincie Limburg de derde grote bijeenkomst met het culturele veld in opmars naar de Stedelijke Cultuurregio Zuid (SC Zuid). Ook het Ministerie van OCW, de Raad voor Cultuur en geïnteresseerden uit andere regio’s waren aanwezig. 

Meer lezen